Kalender

Binnenkort op de Woudezel

Naar jaarlijkse gewoonte zijn we van de partij op deze gezellige hoevemarkt.
Je kan er deze keer niet alleen onze planten bewonderen (en natuurlijk ook aankopen) maar ook onze voedselbosproducten zullen er worden aangeboden.

De gewenste planten/producten op voorhand bestellen is zeker mogelijk, dan ben je zeker dat we de gewenste planten bij hebben. Dit kan zowel via onze webshop, met een gewone mail of via het contactformulier op onze website.

Naar jaarlijkse traditie zetten we onze poort open voor de bezoekers van de Velt-Ecotuindagen, dit jaar op 1 én 2 juni. De ideale manier om zonder afspraak kennis te maken met ons voedselbos in al zijn diversiteit.

Woudezel vzw biedt u dit weekend een gratis huisgemaakt drankje aan!

Eetbare wilde planten raken stilaan vrij bekend, maar eetbare waterplanten dobberen nog wat in het onbekende. Diderik deelt graag met veel enthousiasme zijn kennis en tips tijdens deze boeiende lezing.

Inschrijven kan door 16 euro pp over te schrijven op rekeningnummer BE22 5230 8054 6047 op naam van vzw de BOOT met als vermelding: ‘Lezing eetbare waterplanten + x-personen’

Deze zomer leer je tijdens deze 2-delige cursus (dinsdag 2/07 en dinsdag 9/07) je eigen thee (of beter: infusie) zetten op basis van producten uit je eigen tuin/voedselbos.
Maak hier kennis met de lesgevers:

Diderik Clarebout van De Woudezel is specialist in het aanleggen en beheren van voedselbossen. Hij neemt ons mee op tocht slingerend tussen planten die in perfecte harmonie samen opgroeien. Hij leert ons wat eetbaar is, hoe en wanneer te plukken en wat je bij jouw thuis kunt vinden of planten. Na deze stevig boterham gaan we onder zijn deskundige begeleiding bladeren plukken.

Ann Vansteenkiste reisde menig keer naar China op zoek naar biologische theevelden. Ze leerde er theeblaadjes plukken, kneuzen, oxideren en drogen. Dit gaan we toepassen op onze eigen geplukte bladeren uit het voedselbos. Daarna gaan we elkaars creaties proeven. We leren ook infusies zetten van vers geplukte bloemen en kruiden.

Twee dinsdagen stap voor stap plukken, verwerken, zetten en proeven we thee van al wat eetbaar is uit het voedselbos. Je krijgt jouw pluksels mee naar huis.
Over de middag worden we verwend met andere wilde zelf geplukte lekkernijen die door een veganistische kokkin omgetoverd worden tot een super lekkere maaltijd.

Kostprijs: € 295,00

Inbegrepen:

  • lessen Diderik & Ann
  • alle ingrediënten
  • gebruik materialen
  • voedzame snack tijdens de pauze
  • vers geplukte wilde middagmalen
  • duizend-en-één tips and tricks
  • jouw zelfgemaakte thee
  • een handige syllabus

De inschrijving is slechts geldig na ontvangst van het cursusgeld op rekening BE34 0688 9362 8590